Posts

Showing posts from May, 2010

Z buah hati papa dan mama

Image
25 May 2010

1200 - Hani tiba-tiba call kata yang dia dah ada 'Bloody Show'. Aku pun bergegas lah balik ke rumah, aku cakap kat secretary office aku, Shoba, yang bini nak terberanak.. dia yang memang concern sebab Hani sorang2 tak ada org jaga pun, kata 'Ha you better go hurry, its time'.

1800- Hani memang ada scheduled check up hari ni. Last week dilation dia dah 2 cm, dan dah ada early labour contraction tapi lom ada sakit2 lagi. Dr Sreenisha OBGyne Hospital Al-Ahli kata kalau seminggu ni tak beranak datang semula minggu depan (hari ni). So bila dah ada tanda2 tu kitorang pun datang siap dengan beg2 untuk Hani dan baby, so kalau kena admitted, senang tak payah nak berbalik-balik.

Bila buat CTG test tu, memang comfirm, Hani dah ada labour contraction, tapi dia tak rasa pun sakitnya. Masa tu dilation dia 3cm. Dr. Sreenisha pelik, kenapa dia tak rasa apa2. Tapi memandangkan contraction dia dah regularly, Dr. kena lah admit. Dr. cakap, orang Malaysia dengan Indonesia kalau n…