Posts

Showing posts from March, 2010

Mana lagi zalim? Buang bayi ke makan bayi?

Image
Minggu lepas, Cik Minah gi la belajar buat cup cakes dengan Yeen. Kira terer jugak la dia. Cantik -cantik gak kek dia buat (sebenarnya deco je, kek yeen dah siap2 masak). Adalah 9 biji semua. Aku yang kononnya tengah on diet ni, memang merembes je lah tengok. So setiap hari aku akan makan satu bila balik kerja. Yang ada lebah tu, aku makan lebah dia. Sedap manis.. patut lah madu lebah tu manis ek. sampailah yang last sekali.. yang ada baby tidur dalam selimut tu. Bila aku nak makan, aku tak sampai hati.. Cik Minah kata tu baby kita orang, Widad yang masih dalam kandungan mama dia tu. So aku cakap le kat Cik Minah, "Ayang makan la baby ni, abang tak sampai hati la" . Cik Minah pun tak sampai hati nak makan.. so.. aku kata, tak kan nak buang, dah la sekarang ni banyak kes orang buang bayi. Zalim lah kan. Kalau makan lak.. macam canibal la pulak.. arghh stress.. last - last aku tanggalkan kepala baby tu, aku suapkan kat mulut cik minah.. yang badan dia aku makan.. ish rasa maca…

Thank GOD for helpers

Both my wife and I are actually clean freaks. But living in this 3 storey, six bedroom house really, we found the cleaning job is too demanding. While im busy doing school asignments during weekends, my wife only has one day off from work. So Our big house was literally left unkept. The recent dust storm made it worse and transformed our house into a little Rub al-Khali. We feel so embarrased when friends come over and finding their feet stepping in dusts. I hired Filipino cleaners once. I pity the two of them. It took them 5 hours to clean everything. They looked liked forced labours in concentration camps. But I cant rely on their service regularly as they only do cleaning as a part time job. I asked around, and thank GOD, I now have cleaners come to clean the house every week on Sunday. The good thing is I only need pay 100 riyal. Its a bargain i think, considering the amount of work they are doing.

Arghhhh sigh of relief..