Posts

Showing posts from September, 2011

Cinta di Hari Raya

Image
6 September 2011

Hari ni Zachary lain macam betul perangainya. Selalunya dia akan hanya bangun sekitar 7 pagi, tetapi pagi ni, seawal jam 4 pagi lagi dia dah bangun dan menempel saja dengan mamanya seolah tak boleh berenggang. Memang sejak sebulan dua kebelakangan ni dia semakin clingy dan kadang-kadang tu melampau-lampau ngada-ngadanya. Orang kata dia boleh sense yang dia nak dapat adik, dan dia akan kehilangan perhatian dari mama dan papanya. I dont know, aku tak macam tu pulak masa kecik-kecik dulu sebab aku anak bongsu. Tapi kalau dengar cerita mak mertua aku, Hani dulu pun jelous bila Hanis lahir, siap dia buang alas tidur adiknya itu dari atak katil ke lantai. Sah Zachary ni mewarisi perangai mama dia.

Aku suruh Hani kira contraction dia. Tapi Hani ni yang peliknya tak rasa apa-apa bila contraction datang. Kadang-kadang dia tak sure pun bila contraction tu datang. So aku terpaksa memeluk erat perutnya untuk mengenal pasti dan mengira contraction yang datang agak kerap dan regular.…