Sawadeekap you buy me coke i give you lap


Semalam petang kan, agent dari Sheffield Offshore Services (Manpower Supply Agent) yang berpengkalan kat Singapore tu call aku, masa aku dalam perjalanan nak ke Marina Cove resort Teluk Batik to attend Iftar dan sempena completion project yang aku involve kat Lumut ni. Katherine nama dia, dia cakap dia nak propose aku untuk position Prime Contract Administrator... tapi kenapa ada 'Prime' tu.. macam minister ada prime minister gitu ke? Aku sekarang Contract Administrator je.. so kalau ada pangkal 'Prime' tu kira lagi kelas le kut.. ke Senior Contract Administrator kalau kat sini. Ha client dia tu base in Bangkok... tapikan gaji yang dia offer tu kurang dari yang aku expected.. aku ni memang gatal bila expatjob.net antar list of vacancy kat emel aku hari2 tu.. aku main click2 apply je.. Last month aku dah tolak satu job kat Wales.. sebagai Field Supervisor gaji 10500 pound .. memang le besar gila gajinya.. tapi aku ni mana ada pengalaman jadi field supervisor.. dah la aku ni cute je orangnya.. kang kena buli ngn contractor ke subcontractor ke .. eee terbayang aku.. seramm so aku tolak.. walaupun company tu (Chevron) dah siap nak buat work permit dah.


Ni yang job kat bangkok ni aku ingat aku nak ambik la.. dekat pun dekat.. kira sama je aku kat Miri ngn aku kat Bangkok kan.... aku masih boleh attend kelas every fortnight kat UTM KL.. lagipun who doesnt love Bangkok.. Hmm pindah randah lagi la aku nampaknya..

Ni masa aku kat Bangkok last year.. heheh Law of Attraction kann

Comments

عيديد said…
Amboi QS suka jump jump company tau. Tau la very demand skarang. Congratulation for your new jobs. Ahh I pun nak cari kerja lain la.. hehehe
whitelighter said…
Ala belum dapat pun lagi.. interview pun belum.. agent tu baru tanya i je nak ke tak so that diorg forward my CV to the comp.
Zoulkieflie said…
takde sapa lah nak bully abg..but kalai diorang nak bully jugak,bagi tau dedeq..nanti dedeq datang n belasah diorang cukup cukup...
~wan hidayat~ said…
camat hari raya....sadis bebeno anto comment lagu raya lagu tu kat teman...sampai hati kome buat lagu tu....
budak_nakal9785 said…
whitelighter..
sadis lak bila ko kata nak g bangkok tu..
as if myy was not suit to you..
but, in term of future prospects.. it's ok then.. bole la lawat2 ko kat bangkok tu nanti.. (tu pun kalo ko mmg nak g sane laa..)

che hasnah: nasib baik kita d rumah org. kalau tak, saya dah korek-korek biji mata awak
che tipah: eh eh.. dah la laki kita dia kebas, biji mata kita pula dia nak korek..

*sambil korek idung
sinagamerah said…
geeeee.....seingat aku..ko takder share pun pict kita kat BKK...really miss going for a trip with you. teringat aku mencari ko dalam pekat malam dan kala ujan lebat mencurah2x...pastuh...with all the things happened which bring us closer.
whitelighter said…
Sinagamerah
Kan.. lepas kejadian tu lah aku suka kawan ngan ko.. dalam jahat-jahat kau tu.. tapi hati ko baik sesuci embun pagi.. hehe

Popular posts from this blog

Challenge Roth 2017 Race Report

Ironman Malaysia 2017

Top Malaysian Finishers at Ironman Malaysia 2017